Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

aria.skip-to-content

Wij coördineren de informatie-uitwisseling met betrekking tot uw sociale zekerheid

Over de KSZ

Nieuws

Meer nieuws

Let op met phishingmails in naam van eBox

06/09/2023

Er circuleren phishingmails die een bericht van eBox nabootsen. Klik niet door vanuit de mail, maar ga meteen naar

mycitizenebox.belgium.be 

De sociale voordelen binnen handbereik

27/06/2023

Op 20 juni werd een informatiecampagne over MyBEnefits gelanceerd. De communicatie richt zich tot de actoren die in contact staan met de rechthebbenden van sociale voordelen. Deze campagne wordt gevoerd via verschillende kanalen. De video’s, de folder en de affiches zijn bedoeld om te informeren, om de werking van MyBEnefits te tonen en uit te leggen hoe de burger het bewijs van zijn sociaal statuut kan leveren en toegang kan krijgen tot de sociale voordelen via MyBEnefits.

Meer informatie over de campagne

Kerncijfers


1,9 miljard

In totaal werden in 2022 via het netwerk meer dan 1,9 miljard berichten uitgewisseld tussen de actoren in de sociale sector.

zie de trend

3.000

Het netwerk verbindt ongeveer 3000 instellingen die zijn belast met de sociale bescherming

99,93 %

Van de ondervragingen die in 2022 real-time werden verwerkt door de Kruispuntbank en de leverende instelling, ontving de KSZ in 99,81 % van de gevallen het antwoord van de leverende instelling binnen de 2 seconden.

Posts

Alle posten

Communicatiecampagne MyBEnefits

22/06/2023

Mijn sociale voordelen binnen handbereik - Iedereen moet kunnen sporten - Iedereen heeft recht op ontspanning. Deze drie slogans vormen de kern van de communicatiecampagne rond MyBEnefits die de KSZ gelanceerd heeft. De bedoeling is om het potentieel van MyBEnefits in de strijd tegen de non-take-up van sociale rechten in de verf te zetten en de voordelen te belichten die voor kwetsbare groepen beschikbaar zijn in de sector van sport en vrije tijd in de ruime zin.

Vrijwillige fusie van gemeenten - Impactanalyse van de KSZ

16/06/2023

Naar aanleiding van de aangekondigde fusie van gemeenten op 1 januari 2025 vindt u hierbij de aandachtspunten en een korte beschrijving van de impact in de sociale zekerheid, meer bepaald wat betreft het garanderen van de continuïteit in gegevensmededelingen aan instellingen binnen en buiten de sociale zekerheid met tussenkomst van de Kruispuntbank en het toekennen van rechten door die instellingen.
Top